10 Haziran 2023 Cumartesi - 18:33 - İyi Günler
SSL Güvenlik Sertifikaları
Maksimum Güvenlik

256 bit şifreleme özelliğine sahip SSL Sertifikaları ile e-ticaret ve web uygulamalarınız daha güvenli, daha prestijli.

Uygun SSL Sertifikası fiyatları ile web siteniz hem güvenli açılsın hem de arama motorlarında yükselişe geçsin!

Google Aramalarında Öne Geçin...

SSL SERTİFİKASI PAKETLERİ
Diğer Paketlere Aşağıdan Geçiş Yapabilirsiniz.
Ücretsiz SSL
50 TL / Tek Seferlik
Şifreleme Seviyesi
:
256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
1 Domain
Garanti Bedeli
:
YOK
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
YOK
Positive SSL
TL / Yıl
Şifreleme Seviyesi
:
SHA-2, 256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
1 Domain
Garanti Bedeli
:
Düşük Güvence
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
YOK
Positive SSL Wildcard
TL / Yıl
Şifreleme Seviyesi
:
SHA-2, 256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
Limitsiz Subdomain
Garanti Bedeli
:
Düşük Güvence
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
YOK
Positive SSL Multi Domain
TL / Yıl
Şifreleme Seviyesi
:
SHA-2, 256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
3 - 100 Domain
Garanti Bedeli
:
Düşük Güvence
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
YOK
EV SSL
TL / Yıl
Şifreleme Seviyesi
:
SHA-2, 256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
1 Domain
Garanti Bedeli
:
Yüksek Güvence
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
VAR
Tarayıcıda Firma Adı
:
VAR
EV SSL Multi Domain
TL / Yıl
Şifreleme Seviyesi
:
SHA-2, 256-Bit Encryption
Domain Sayısı
:
3 - 100 Domain
Garanti Bedeli
:
Yüksek Güvence
Tarayıcı Uyumu
:
% 99+
Mobil Cihaz Uyumu
:
VAR
Yeşil Adres Çubuğu
:
VAR
Tarayıcıda Firma Adı
:
VAR
SSL SERTİFİKALARI HAKKINDA BİLGİLER
SSL Sertifikası Nedir?

SSL sertifikası, sitenizin kullandığı alan adınızın (domain) size ait olduğunu doğrulayan, veri akışında kişisel bilgilerin aktarıldığı durumlarda oluşabilecek güvenlik açıklarımın önlenmesini, kullanıcı ile sunucu arasındaki verilerin şifrelenerek sağlıklı bir şekilde transfer edilmesini sağlayan sertifikadır.

SSL kısaltmasının açılımı Secure Socket Layer'dır. Türkçe anlamı ise; Güvenli Giriş Katmanı demektir.

SSL internet ortamında çok karşılaşılan kavramlardan biridir. Genellikle alışveriş sitelerinde oldukça sık rastlanmaktadır. SSL kişisel gizlilik ve güvenilirlik sağlayan, network üzerindeki bilgi transferi sırasında bilginin bütünlüğü ve gizliliği (data protection) için sunucu ile istemci arasındaki iletişimin şifrelenmiş şekilde yapılabilmesine imkan veren, bu sayede gizliliğinin ve bütünlüğün korunmasını sağlayan Netscape tarafından geliştirilmiş bir güvenlik protokolüdür diye tanımlayabiliriz.

SSL protokolü bütün yaygın web sunucuları (server) ve tarayıcıları (browser) tarafından desteklenen bir protokoldür. SSL, standart bir algoritmadır. Milyonlarca web sitesinde güvenli veri iletişimi için kullanılmaktadır. SSL fonksiyonun çalışabilmesi için sunucu tarafında bir anahtar (private key) ve istemci tarafında çalışacak bir sertifikaya (Public Key) ihtiyaç duyulmaktadır.

SSL Sertifikası Nasıl Çalışır?

SSL Public Key/Private Key adı verilen anahtarların kullanımına bağlı bir kodlama yöntemine dayalıdır.

Siteniz ile iletişime geçmek isteyen ziyaretçinin kullandığı internet tarayıcı, public key'i kullanarak mesajı güvenli bir şekilde sizin sitenizin sunucusuna gönderir. Veri size ulaşmadan, transfer sırasında veriye ulaşılsa bile, şifrenin çözülmesi için sitenizde bulunan private key gerekecektir.

SSL Sertifikası Kullanım Alanları Nerelerdir?

SSL yaygın olarak tarayıcılarda ve web sitelerinde kullandığı gibi neredeyse tüm internet erişim protokollerinde kullanılmaktadır. Eskiden standart iletişim kurulan SMTP, POP3 ve IMAP protokolleri SSL ile şifrelenmektedir. Bu sayede Mail iletişiminizi iki sunucu ve sunucu istemci arasında güvenle yapabilirsiniz. Bu şifreleme ile Mail trafiğiniz saldırganlar tarafından izlenemez.

SSL Sertifikası Garanti & Sigorta Bedeli Ne Anlama Gelir?

SSL Sertifikanız internet sitenizin ve dolayısıyla da sizin dijital ortamdaki kimliğinizdir. Özel şifreleme anahtarınızın ve sertifikanızın 3.kişiler tarafından, sertifika sağlayıcısından kaynaklanan hatalar sebebi ile çalınması, siteyi kullananlara zarar vermesi durumunda oluşabilecek zararlara karşı, sertifika sağlayıcınız sizi taahhüt ettiği tutara kadar sigortalar.

Let’s Encrypt SSL Sertifikası Nedir?

Let’s Encrypt ile web sitenizin tüm bağlantılarını şifreleyebilir, ziyaretçilerinize daha güvenli bir sanal ortam sağlayabilirsiniz. Let’s Encrypt tüm internet kullanıcılarına güvenli bir internet ortamı sunmak amacı ile kurulan Internet Security Research Group (ISRG, İnternet Güvenliği Araştırma Grubu) Sivil Toplum Kuruluşu tarafından geliştirilmiş, Ücretsiz bir SSL Servisidir. Security Research Group, ilk olarak 2015 yılında hizmet vermeye başlamıştır ve Cisco, Mozilla ve Electronic Frontier Foundation firmaları tarafından finanse edilmektedir.

Lets Encrypt ile hiç bir ücret ödemeden web sitenizi HTTPS protokolüne taşıyabilirsiniz. Google Chrome, Mozilla Firefoz, Safari ve Microsoft Edge gibi modern web tarayıcılar tarafından desteklenmekte ve aynı zamanda İOS ve Android işletim sistemleri tarafından belli bir seviyeye kadar desteklenmektedir. Let’s Encrypt’in aynı zamanda sağladığı en büyük yenilik Statik IP İhtiyacını Duymadan SSL hizmeti verebilmesidir.

Let’s Encrypt Ücretsiz SSL Sertifikasını yükledikten sonra her üç ayda bir otomatik olarak yenilenir. Özellikle Google’ın SSL Sertifikası olmayan web sitelerini "Güvensiz" olarak işaretlemeye başlamasının ardından SSL Sertifikaları önem kazanmıştır. Let’s Encrypt ile web sitenizi http’den https’e geçirerek ziyaretçilerinize daha güvenli bir web sayfası deneyimi yaşatabilir, sitenizin Google arama sonuçlarında yükselmesini sağlayarak organik trafiğinizi arttırabilirsiniz.

Tüm SSL Sertifikaları yıllık olarak alınır, ancak Let’s Encrypt 3 aylık olarak kurulur ve her 3 ayda bir otomatik olarak yenilenir.

Ücretli SSL Sertifikalarında, SSL Sertifikasından kaynaklanan oluşabilecek sorunlara karşı 10.000 USD ile 2.000.000 USD arasında değişen Garanti Teminatı / Güvence Bedeli bulunur. Ancak Let’s Encrypt’te herhangi bir Garanti Teminatı / Güvence Bedeli bulunmamaktadır.

ÖNEMLİ NOT : Online Ödeme Sistemleri (Kredi Kartı ile Tahsilat) kullanan, E-Ticaret Altyapısı (Ürün Satış Sitesi) bulunan ve Kurumsal internet siteleri için Let’s Encrypt SSL Sertifikası önerilmemektedir. Bankaların talep etmiş olduğu ek şifreleme yöntemleri için Comodo SSL, Positive SSL, Positive SSL WildCard, EV SSL sertifikaları kullanılmalıdır.

* Sitemizdeki Ücretsiz SSL Sertifikası sayfasında gördüğünüz fiyat, SSL Sertifikasının kullanılacak site adresi (domain) için hosting panelinde yapılacak ayarlamalar ve kurulum ücretidir. Hosting Paneli bilginiz varsa veya SSL Kurulumu hakkında Rehber Sayfalarımızdan yararlanarak gereken işlemleri kendiniz yapıp hiçbir ücret ödemeden SSL Sertifikasına sahip olabilirsiniz.

SSL Sertifikası Türleri ve Doğrulama Yöntemleri Nelerdir?

DV SSL (Domain Validation – Alan Adı Doğrulamalı)

DV (Domain Verification) veya Alan Adı Doğrulanmış Sertifika, yalnızca alan adınızın sahibi olduğunuzu doğrulamanızı gerektiren bir sertifikadır. Bu, etki alanını kullanma haklarına sahip olduğunuzu doğrulamak için WHOIS bilgilerine veya o etki alanına ait e-posta adreslerine gönderilen bir e-posta alındığında oluşur. En yaygın kullanılan sertifika türüdür.

DV SSL’e sahip web sitelerinin adres çubuğunda; asma kilit ve HTTPS göstergeleri bulunur.

OV SSL (Organization Validation – Kurum Doğrulamalı)

Kuruluş Tarafından Onaylanmış (Organization Verification) Sertifikalar için, kuruluş Sertifika Yetkilisi (CA) kuruluşunuzun bilgilerini doğrulamak için onaylar. Gerçek bir organizasyon olduğunuza emin olun. Kuruluş Adı, Fiziksel Adres ve Telefon Numarasını doğrularlar. Bu veriler, yayınlanmadan önce WHOIS bilgileri ve aynı zamanda bir kamu Hükümeti Bilgi sitesi (Ticaret Sicil Kaydı olabilir) veya onaylanmış bir Üçüncü Taraf Web Sitesi ile eşleşmelidir. OV sertifikaları, tüketiciye gerçek bir tüzel kişilik ile iş yaptığından emin oldukları için bir tüketiciye daha fazla güven katmaktadır.

OV SSL’e sahip web sitelerinin adres çubuğunda hem asma kilit, hem HTTPS bulunur ve kilit ikonu tıklandığında işletme kimliği görünür.

Böylece ziyaretçiler; web sitenizin gerçek bir firma tarafından işletildiğini, markanıza ait resmi, orijinal web sitesinde olduklarını anlayabilir.

OV SSL sertifikaları, web sitesinde müşterilerine ait isim, adres, şifre, doğum tarihi, telefon numarası gibi kişisel bilgileri herhangi bir form aracılığıyla alan KURUMLAR için uygundur.

Ayrıca marka değeri ve firma itibarını önemseyen kurumların web siteleri için de önerilir.

EV SSL (Extended Validation – Genişletilmiş Doğrulama)

Extended Verification veya Genişletilmiş Doğrulama Sertifikaları (Yeşil Adres Çubuğu olarak da bilinir) Sertifikalar olarak bilinir. SSL sertifikasının en çok güvenilen türüdür. EV doğrulama işlemi sırasında, yayınlayan satıcı veya CA, meşru bir iş olduğunuzu ve bir OV doğrulama işleminin üstünde ve ötesinde iyi durumda olduğunuzu tamamen doğrular. Aktif hale gelen en önemli gösterge, kullanıcının web tarayıcısındaki 'Yeşil Çubuk'dur. Bugüne kadar yeşil adres çubuğunu en çok bankaların web sitelerinde görmekteydik.

EV SSL sertifikası; asma kilit simgesi, https ve yeşil adres çubuğu göstergelerinin tamamının adres çubuğunda bulunduğu, doğrulama düzeyi bakımından en güvenilir SSL sertifikasıdır. Chrome ve Firefox gibi tarayıcılarda, kilit ikonuna tıklandığında, web sitesinin ait olduğu firmanın adı görünür.

EV SSL sertifikaları online satış siteleri, ücretli abonelikler içeren siteler ve yardım için bağış toplama siteleri gibi hassas verilerin (TC kimlik no, ödeme bilgileri…) paylaşılması gereken web siteleri için uygundur.

Yeşil Adres Çubuğu Örnekleri :

Multi Domain (Çoklu Alan Adı) SSL Sertifikası

Multi Domain SSL; sahip olduğunuz tüm alan adlarınızı (websiteniz.com, .websiteniz.org gibi) ve alt alan adlarını (forum.websiteniz.com, destek.websteniz.com gibi) tek bir SSL ile güvence altına alma çözümüdür.

Multi Domain SSL sertifikaları; birden fazla web sitesi ve alt alan adı bulunan web sitelerine sahip büyük işletmeler ve kuruluşlar için uygundur.

Wildcard SSL Sertifikası

Wildcard SSL Sertifikaları, tek bir SSL sertifikası ile birden fazla alt alan adının (subdomain) güvence altına alınması için kullanılan SSL türüdür.

Wildcard SSL; websiteniz.com adlı alan adınızın; login.websiteniz.com ve odeme.websiteniz.com gibi adreslerini de güvenli hale getirir.

Wildcard SSL sertifikası; alt alan adları bulunan tek bir web sitesine sahip olanlar için uygundur.

Türk Lirası Fiyatları, Güncel Döviz Kuruna Göre Farklılık Gösterebilir.
SSL Güvenlik Sertifikası Fiyatlarına K.D.V. (Katma Değer Vergisi) Dahil Değildir. Sipariş aşamasında eklenecektir.